Stoff

Stofftyper

Her er en oversikt over de forskjellige stofftypene du får hente i fra Syskapet, og forslag til hva de kan brukes til:

Bomull

Bomull har ikke stretch i seg men er faste og fine stoffer som passer ypperlig til å sy sengetøy, kjoler, babynest, ballongbukse og sparkebukser av. Andre ting bomull er perfekt til er sengesett.

Bomull er en av de mest populære naturfibrene, siden de utmerker seg med fine spinnetekniske egenskaper og en særlig stor motstandsdyktighet.

Poplin

Poplin er et tettvevd stoff som er like fast som bomull og i likhet med enkeltvevningen, konstrueres med like tykke garn i varp og veft. Forskjellen er at varptrådene i poplin sitter tettere pakket, ofte dobbelt så tett som vefttrådene. Dette stoffet er perfekt til quilting og enkle små vesker, lommebøker, sengetøy, babynest mm.

Bomullspoplin er en særlig tett og glinsende foredlet versjon av bomullsfibre og like ukomplisert og motstandsdyktig som bomull.

Jersey

Jerseystoff er en type strikket tekstil som er laget av bomull eller bomull og en syntetisk blanding.

Stoffet er fleksibelt, elastisk og svært isolerende slik at det er et populært valg for klær som skal sitte tett inntil kroppen. Jersey er også svært mykt og gjør derfor plagget svært komfortabelt. Som mange andre strikke stoffer har jerseystoff en høyre og en feil side. Høyre side av materialet er preget av en rekke svært små linjer som går vertikalt, og på feil side har den en horisontal korn.

Jersey er perfekt til luer, koseplagg, pyjamas, body og myke tynnere bukser.

Ribb

Ribb er veldig fint å bruke i livet på en bukse eller i enden av beina og armene. Ribben er lett og kjenne igjen fordi den har veldig god stretch som ser ut som slike striper når du strekker den ut. Det er pga stretchen den er fin til dette bruk, fordi den da brukes for å holde klærene på plass. Stoffet er heller ikke så veldig tykt som hadde vært dumt når man lager ribb fordi stoffet legges dobbelt før det sys på.

Doublegauze – 100% myk bomull

Nå finner du silkemyk og herlig økologisk double gauze. Det er 100% bomull og stoffkvaliteten er den mykeste vi noengang har kjent!

Doublegauze består av 2 tynne, myke lag med bomull som er forsiktig vevd sammen. Det underste stoffet er hvitt, og det øverste stoffet som er rettsiden, er trykket med mønster. Stoffet er lett, ufattelig mykt, luftig og utrolig deilig å sy med. Passer perfekt til baby! Alt av babyklær, barneklær, sengetøy mm. Anbefales på det varmeste!